Älä tule huijatuksi!

Suomen yrittäjät sivustolla julkaistiin toukokuun viimeisenä päivänä yrittäjille äärimmäisen tärkeä ja ajankohtainen uutinen: ”Huijaukset yleistyvät kesäaikaan – lue vinkit ja vältä tulemasta huijatuksi”

Kesä on huijareiden kulta-aikaa. Silloin monissa yrityksissä on töissä sijaisia ja kesätyöläisiä, joiden huijarit olettavat kokemattomuuttaan lankeavan helpommin lankaan.

Huijausten takana ovat usein kansainväliset rikolliset, joiden toiminta on hyvin ammattimaista. Siksi huijareiden keinot myös kehittyvät koko ajan vaikeammin havaittaviksi. Tiettyjä merkkejä on kuitenkin usein huomattavissa, ja myös kehittynyt teknologia auttaa niiden torjumisessa.

Laskut saattavat näyttää aidoilta ja tulla tutunkuuloiselta lähettäjältä, mutta yksityiskohdissa voi olla merkkejä, joiden pitäisi saada herätyskellot soimaan…

Lue koko uutinen täältä https://www.yrittajat.fi/uutiset/huijaukset-yleistyvat-kesaaikaan-lue-vinkit-ja-valta-tulemasta-huijatuksi/

Useasti kyllä tiedetään mahdolliset uhat mutta käytössä ei ole työkaluja niitten konkreettiseksi tunnistamiseksi ja toimintasuunnitelmien laatimiseksi niin että koko henkilöstö sitoutettaisi noudattamaan yrityksen tietoturvastrategia. Yrittäjistä koostuva koulutusyhteisö Eagle Business Academy tarjoa yrityskohtaisia koulutuksia yhteistyössä kyberturva-, liiketoiminnan- ja koulutusasiantuntijoitten kanssa.