Entinen rahatoimisto saa uuden isännän – Someron Säästöpankki muuttaa Kotkan arvorakennukseen

Kotkassa entisenä rahatoimistona parhaiten tunnettu kiinteistö Kirkkokatu 6:ssa saa uuden isännän, kun Someron Säästöpankki muuttaa Kauppakeskus Pasaatista arvorakennukseen kevättalvella 2024.

Kotkan kaupunki ja Someron Säästöpankki ovat tehneet kiinteistöstä pitkäaikaisen vuokrasopimuksen, ja tiloissa alkaa noin puoli vuotta kestävä remontti elo-syyskuussa. Pankin toiminta talossa alkaa näin ollen helmi-maaliskuun vaihteessa 2024.

Pankki ja kaupunki remontoivat historiallisen rahatoimiston yhdessä Säästöpankin uusiksi toimitiloiksi ja moderniksi pankkitaloksi.

Rakennus tehtiin alun perin Kotkan Suomalaiseksi Säästöpankiksi vuonna 1935, joten rakennus palaa nyt alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa.

Someron Säästöpankin kokemukset Kotkasta ja suuri asiakaskysyntä on osoittanut, että Kotkassa tahdotaan saada jatkossakin perinteistä säästöpankkipalvelua – uudet toimitilat tulevat mahdollistamaan pankin kasvun ja pankkipalvelujen laajenemisen entisestään.

”Olen todella iloinen, että löysimme Kotkassa näin historiallisesti arvokkaan kiinteistön ja sijainnin konttorillemme. Tässä konkretisoituu tapamme ajatella asioita, haluamme olla pitkäjänteisesti mukana kehittämässä Kotkan alueen kehittymistä ja mahdollistaa asiakkaille perinteisen henkilökohtaisen pankkipalvelun. Kiinteistön remontoinnin voi jopa sanoa olevan omanlaisensa ”kulttuuriteko”, koska rakennus on historiallisesti ainutlaatuinen ja se remontoidaan ja modernisoidaan pankkitoimintaan sopivaksi historiallista perintöä tiukasti kunnioittaen”, Someron Säästöpankin toimitusjohtaja Petri Siviranta lupaa.

Myös vuokranantajan edustaja, Kotkan kaupungin toimitilapäällikkö Tero Huusko korostaa, että vaikka pankkisali nyt muuttuukin moderniksi ja nykypäivän vaatimukset täyttäväksi, on salin palauttaminen tulevaisuudessa entiselleen mahdollista, jos siihen on joskus tarvetta.

”Kun tämän hankkeen neuvotteluja käynnisteltiin Someron Säästöpankin kanssa, oli molemmille osapuolille selvää, että kohteen erityisiä arkkitehtuurillisia arvoja tulee vaalia kaikissa suunnitteluratkaisuissa”, Huusko kertoo.

Rakennuksen suurin ja näyttävin yksittäinen tila on pankkisali, jonka valjastaminen Someron Säästöpankin käyttöön tuli ratkaista. Korkean pankkisalin akustiset haasteet olivat tiedossa rakennuksien aiempien käyttäjien kokemuksista.

Someron Säästöpankin suunnittelusta vastaavan arkkitehdin, Kotkan kaupunginarkkitehdin ja Kymenlaakson museon asiantuntijan yhteistyöllä löydettiin toimiva ratkaisu, joka mahdollistaa nykyaikaisen pankkitoiminnan harjoittamisen myös pankkisalissa.
Ratkaisussa pankki toteuttaa salin asiakaspalvelupisteet kevyillä elementtiratkaisuilla, jotka asennetaan olemassa olevien lattiapintojen päälle. Tilaan ei tarvitse rakentaa kiinteitä seiniä.

Asiakkaat ovat löytäneet uuden pankkitoimijan Kotkassa

Someron Säästöpankki on nyt toiminut kaksi vuotta Kauppakeskus Pasaatin ylimmässä kerroksessa. Pankin suunnitelmissa on koko ajan ollut, että pysyvät tilat tulevat rakentumaan Kirkkokatu 6:ssa sijaitsevaan rakennukseen.

Entisen rahatoimiston pankkisali muuttuu moderniksi, kun Someron Säästöpankki muuttaa tiloihin. Havainnekuva.

Säästöpankin uudesta Kotkan konttorista tulee täyden pankkipalvelun talo. Pankki tulee tarjoamaan henkilöasiakkaan rahoituspalvelut sekä säästämisen ja varainhoidon palvelut, monipuoliset yrityspankkipalvelut kaiken kokoisille yrityksille, yksityispankkipalvelut sekä laadukkaat lakiasiainpalvelut kaikille kotkalaisille pankkisuhteesta riippumatta. Konttoriin tulevat myös päivittäis- ja kassapalvelut. Lisäksi Säästöpankin kiinteistövälitys Sp-Koti aloittaa tiloissa.

”Aloitimme Kotkassa pankkitoiminnan kesällä 2021. Meillä on jo merkittävä määrä asiakkaita ja meidät on otettu hyvin vastaan. Tiesimme, että Kotkassa arvostetaan perinteistä säästöpankkitoimijaa, jonka palvelussa yhdistyvät henkilökohtainen palvelu sekä monipuoliset digitaaliset kanavat”, Someron Säästöpankin pankinjohtaja Joni Rintamaa toteaa.

Someron Säästöpankin Kotkan ja Loviisan konttoreista vastaavaksi liiketoimintajohtajaksi nimitettiin 24.4.2023 alkaen Ilkka Mansikka, joka siirtyi tehtävään Myrskylän Säästöpankin liiketoimintajohtajan tehtävistä.

”On ollut ilo huomata, että henkilökohtaiselle pankkipalvelulle riittää kysyntää ja uskon, että kysyntä tulee vain lisääntymään tulevaisuudessa. Olemme riittävän suuri toimija, jotta pystymme hoitamaan suuretkin yritysrahoitukset unohtamatta henkilökohtaista palvelua. Tulemme panostamaan henkilökunnan osaamiseen ja varmistamme näin kotkalaisille joustavan ja asiantuntevan palvelun myös tulevaisuudessa. Yllätyin, kuinka vahvasti Someron Säästöpankki on kasvanut viime vuosien aikana. Se kertoo siitä, että pankissa tehdään asioita oikein ja asiakkaat ja henkilökunta ovat kaiken toiminnan keskipisteessä. Someron Säästöpankissa asiakas valitsee palvelukanavan, eikä se automaattisesti ole itsepalvelukanava”, Ilkka Mansikka toteaa.

Entisen rahatoimiston pankkisali näyttää vielä nyt tällaiselta.

 

 

 

The post Entinen rahatoimisto saa uuden isännän – Someron Säästöpankki muuttaa Kotkan arvorakennukseen appeared first on Kotkan kaupunki.