HaminaKotka sataman liikenne kasvussa

Vaikean ja työtaistelusävyisen kevään jälkeen HaminaKotka sataman liikenne on kiihtymässä kasvuun. Tammi-syyskuussa sataman kautta kulki 11 382 044 tonnia tavaraa, mikä on 4,5 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Kevään työtaistelut rasittivat erityisesti vientiä, joka nyt yhdeksän kuukauden jälkeen on enää 1,9 prosenttia miinuksella. Eniten vähennyksiä on sellussa (-18,1 %) ja paperissa (-14,0 %). Niin ikään kuivabulk on viime vuotta perässä (-6,1 %) ja luokka ”muu tavara” (-6,5 %). Sen sijaan viennissä kasvoi nestebulk (+24,8 %), sahatavara (+2,4 %) ja kappaletavara (+70,9 %).

Tuontiliikenne on lisääntynyt peräti 24,7 prosenttia. Volyymisellisesti suurin kasvu tulee raakapuusta, joka lisääntyi tarkastelujaksolla 49,7 prosenttia. Kuivabulkissa kasvua kertyi 31,5 prosenttia, kappaletavarassa 6,9 prosenttia ja luokassa ”muu tavara” 44,7 prosenttia. Nestebulk-laivaukset pysyivät edellisvuoden tasolla (0,6 %).

Kauttakulkuliikenne eli transito väheni 5,7 prosenttia, kun taas kotimaan sisäinen liikenne moninkertaistui reiluun puoleen miljoonaan tonniin.

Työtaistelujen rasittama konttiliikenne on nyt kääntynyt 2,1 prosentin nousuun.

Laivoja satamassa kävi tammi-syyskuussa 1833, joka on 4,0 prosenttia edellisvuotta enemmän.

Sataman viime kuukausien vahvalla liikennekehityksellä on hyvät edellytykset jatkua, mutta idän rautatieliikenteen tulevaisuus on yhä asia, joka voi vaikuttaa liikennekehitykseen varsin negatiivisesti.

The post HaminaKotka sataman liikenne kasvussa appeared first on Kotkan kaupunki.