Kansainvälisiä investointeja tarjolla – avoin keskustelutilaisuus Satama Areenalla

Kotkan-Haminan seudulle on lähivuosien aikana luvassa suuria kansainvälisiä investointeja.

Pääasiassa esillä ovat olleet akkuteollisuushankkeet, mutta niiden lisäksi työn alla on myös muun muassa aurinkoenergiaan ja biojalostamiseen liittyviä investointeja.

Ja kun mahdollisiin investointeihin liittyy myös kansainvälisiä toimijoita, mm. Kiinasta, niin on hyvä kysyä, että onko kansainvälisyys Kotkan seudulle uhka vai mahdollisuus?

Näitä asioita pohditaan kaikille avoimessa keskustelutilaisuudessa keskiviikkona 22.11. klo 17–19.30 Satama Areenalla Kantasatamassa.

Alustajina keskustelussa toimivat ex-pääministeri Esko Aho, kansanedustaja ja entinen ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari, Suomen Malmijalostus Oy:n toimitusjohtaja Matti Hietanen ja YLE:n entinen Kiinan-kirjeenvaihtaja, johtava neuvonantaja Katri Makkonen Nordic West Officesta.

Tilaisuus on osa prosessia, jossa Kotkan kaupungin ja Cursorin edustajat virittelevät avointa kansalaiskeskustelua seudulle tarjolla olevista investoinneista ja siitä missä juuri tällä hetkellä hankkeissa mennään.

Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun kysymyksin ja mielipitein. Vapaa pääsy.

Tilaisuuden ohjelma Satama Areenalla:

Matti Hietanen

klo 17 Tilaisuuden avaus, kehitysjohtaja Toni Vanhala, Kotkan kaupunki

klo 17.05 ”Suomen Malmijalostus Oy:n kansainväliset hankkeet Kotkan-Haminan seudulla”, toimitusjohtaja Matti Hietanen, Suomen Malmijalostus Oy – keskustelua ja yleisön kysymykset

Esko Aho

klo 17.40 ”Geopolitiikan haasteet ja erityisesti Kiinan rooli Suomen taloudessa”, ex-pääministeri Esko Aho – keskustelua ja yleisön kysymykset

klo 18.15  tauko

Ville Skinnari

klo 18.30 ”Geopolitiikan uusi aika – miten Suomi ja Eurooppa luovat kestävää kasvua?”, kansanedustaja, ent. ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari – keskustelua ja yleisön kysymykset

Katri Makkonen

klo 19.00 ”Kiina, Suomi ja kasvava maineriski”, johtava neuvonantaja Katri Makkonen, Nordic West Office – keskustelua ja yleisön kysymykset

klo 19.30 yhteenveto ja loppusanat, toimitusjohtaja David Lindström, Cursor Oy

Tapahtuman järjestävät Kotkan kaupunki ja Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy.

The post Kansainvälisiä investointeja tarjolla – avoin keskustelutilaisuus Satama Areenalla appeared first on Kotkan kaupunki.