Kotkalle ja Kouvolalle digikannustinrahaa

Kotkan ja Kouvolan kaupunkien yhteishakemukselle on myönnetty digitalisaatio-osaamisen kehittämiseen Valtiovarainministeriön digikannustinrahaa noin 360 000 euroa.

Kuntien omaa rahaa osoitetaan hankkeelle noin 63 000 €. Hankeraha haettiin kahdeksi vuodeksi ja sitä hallinnoidaan Kouvolan toimesta. Hanke starttaa kesälomien jälkeen syyskuussa.

Hankkeessa keskitytään organisaation henkilöstön digitalisointiosaamisen kehittämiseen ja perusprosessin luomiseen ja tunnistamiseen.

Kouvolan tietohallintopäällikkö Miia Kapasen mukaan hankkeen tavoitteena on tarjota kuntalaiselle ja yrittäjille tai yrityksille yhtenevät käyttöliittymät kunnan  tarjoamiin digitaalisiin palveluihin huomioiden käytön vaivattomuus.

”Tässä hankkeessa kehittämisen tavoitteena on automatisoida monikanavaisen kuntalaiskäyttöliittymän kautta tulevien tehtävien hallintaa, suorittamista ja niiden tehokasta ohjausta oikeisiin työjonoihin”.

”Tämän tavoitteen saavuttamisen kannalta on välttämätöntä kasvattaa toimialojen ja vastuualueiden digitalisointiosaamista toimintaprosessien kehittämisen ja tuottamisen näkökulmasta”, toteaa Kotkan digipalvelupäällikkö Eija Grönholm.

Kotka, Kouvola ja Hamina toteuttivat viime vuonna Digi- ja väestötietovirasto DVV:n asiantuntijapilotin yrityspalveluiden kehittämiseksi.
”Sujuvasta yhteistyöstä saadut kokemukset antavat hyvät edellytykset laajemmalle yhteiskehittämiselle”, toteaa Grönholm.

 

The post Kotkalle ja Kouvolalle digikannustinrahaa appeared first on Kotkan kaupunki.