Kotkan kaupunki myy Tiutisen 110-vuotiaan kyläkoulun rakennukset

Kotka myy kaupungin omassa toiminnassa tarpeettomat entisen Tiutisen kyläkoulun rakennukset. Ostajaehdokkaiden käyttöön on koottu valmiiksi ideoita rakennusten uudesta käytöstä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin vetämän Älykkäät kulttuurikylät -hankkeen avulla. Ostajaehdokkaat voivat toteuttaa hankkeen ideoita tai luoda kokonaan omanlaisensa projektin rakennusten kunnostamista ja uutta käyttöä varten.

”Kaupunki toivoo, että rakennuksiin saataisiin alueen elinvoimaa ylläpitävää ja lisäävää toimintaa”, kertoo toimitilainsinööri Vesa Minkkinen Kotkan kaupungin toimitilahallinnosta.

Kohteen välittäjäksi on valittu Asuntofinanssi, joka vastaa esittelystä ja myynnistä.

”Olemme todella iloisia Asuntofinanssilla, kun saamme palan historiaa meille myyntiin, mutta samalla haikein mielin. Siksi toivommekin, että paikka saisi arvoisensa jatkokäytön”, kertoo Henna-Roosa Mälkiä Asuntofinanssista.

Tiutisen koulu on rakennettu vuonna 1913, joten ikää kauniilla rakennuksella on jo 110 vuotta. Koulutoimintaa tiloissa ehti olla 104 vuotta. Rakennukset sijaitsevat Tiutisen saarella, jonne pääsee tietä pitkin. Pääkaupunkiseudulle on vain reilun tunnin ajomatka. Kohteessa yhdistyy meri sekä ainutlaatuinen saaristotunnelma idyllisessä kyläyhteisössä. Tiutinen on valittu vuoden Kymenlaaksolaiseksi kyläksi vuonna 2019.

Rakennusten hankintaan on joustavat vaihtoehdot. Hintapyynti kiinteistölle maapohjineen on 113 900,00 euroa tai pelkät rakennukset vuokratontilla hintaan 68 960,00 euroa, jolloin tontin vuosivuokra on 2 247,00 euroa/vuosi.

”Odotamme mielenkiinnolla millaista kiinnostusta kohde herättää ja millaisia tarjouksia saamme”, Vesa Minkkinen sanoo.

Esittelyt osoitteessa Alakoulukuja 8, Kotka

Ensimmäinen yleisesittely pidetään lauantaina 8.7. kello 12–16. Asuntofinanssilta paikalla Henna-Roosa Mälkiä. Tiutisen kylätoimikunta on paikalla kertomassa mielellään koulun ja kylän historiasta.

Kaupunki järjestää markkinavuoropuhelun keskiviikkona 16.8. klo 17.30–19. Ohjelmassa

opastettu tutustuminen koulurakennuksiin, Tiutisen kylätoimikunta
kehittämiskatsaus, Älykkäät kulttuurikylät, Xamk
markkinavuoropuhelu, Kotkan kaupunki.
Tiutisen saaren kyläyhteisö on ideoinut Tiutisen koululle toimintaa toiveenaan löytää koululle uusi käyttötarkoitus ja omistaja.

Tiutisen koulun tulevaisuus -esiselvitys 2023_Xamk (pdf)

Tiutisen koulun yleisesite (pdf)

The post Kotkan kaupunki myy Tiutisen 110-vuotiaan kyläkoulun rakennukset appeared first on Kotkan kaupunki.