Kotkan tapahtumavuosi on vasta alussa – katso listaus tulevista tapahtumista

Kesä on Kotkassa parhaimmillaan ja tapahtumatarjonta on runsasta. Tässä seuraavan puolen vuoden suurimmat tapahtumat listattuna.

Kotkan Meripäivät

Legendaarisia Kotkan Meripäiviä vietetään 26.–29.7. Kotkan keskustassa. Kotkan Meripäivät on vuodesta 1962 asti järjestetty koko perheen kesätapahtuma, jossa kaupunki täyttyy juhlasta ja hyvästä meiningistä. Luvassa on muun muassa avajaisparaati, konsertteja, urheilutapahtumia, Lasten Meripäivät, ravintoloita, markkinahumua ja paljon muuta. Monipuolinen ohjelma pitää huolen siitä, että Meripäivillä viihtyvät kaikki.

Kotkan Meripäivät

Dark River Festival

Elokuun alussa 10–12.8. järjestetään Dark River Festival -tapahtuma Honkalan Hiihtostadionilla, Kotkassa. Raskaan musiikin festivaali tarjoaa kävijöilleen laajan ja kansainvälisen artistikattauksen, mahtavan ruokamaailman ja juomatarjoilut sekä monipuoliset oheispalvelut. Festivaali panostaa elämyksellisyyteen sekä positiiviseen asiakaskokemukseen, mikä tulee näkymään erityisesti festivaalialueella. Festivaalin liput ovat myynnissä osoitteessa Tiketti.fi.

Dark River Festival

Satama Areenan avajaisviikko

Kotkan Kantasatamaan avautuva tapahtumien ja kohtaamisten keskus Satama Areena juhlistaa avajaisiaan 25.8.–1.9.2023. Perjantaina 25.8. avajaisviikon konsertissa esiintyvät huippuluokan artistit BEHM ja Anssi Kela. Lauantaina 26.8. avajaisviikon aikuiseen makuun räätälöity Sataman Tango -konsertti tuo lavalle lauluyhtye Club For Five’n ja UMO Helsinki Jazz Orchestran. Avajaisviikon kruunaa perjantaina 1.9. Satama Areena x Meteli -keikka, jota tähdittävät rap n’b -artisti F ja pääesiintyjä Gasellit. Avajaisviikon konserttiliput ovat myynnissä Lippu.fi:ssä.

Satama Areenan avajaisviikko

Alvar Aalto -viikko

Alvar Aalto -viikkoa vietetään Kotkassa elo- ja syyskuun vaihteessa 26.8.–3.9. Kyseessä on elävä kaupunkitapahtuma, joka on osa Alvar Aallon 125-juhlavuotta. Tapahtuman teemat liittyvät monipuolisesti arkkitehtuuriin, muotoiluun ja taiteeseen, sekä niiden taustalla vaikuttaviin asioihin: kulttuuriin, historiaan ja ajan ilmiöihin. Tapahtumaviikolla on tarjolla runsaasti ohjelmaa, kuten kävelykierroksia ja opastuksia, asumis- ja sisustustapahtumia, esityksiä, luentoja, näytöksiä ja näyttelyitä. Tapahtumia järjestetään sekä Sunilan kaupunginosassa että eri puolilla kaupunkia.

Alvar Aalto -viikko

Valtakunnalliset kotiseutupäivät

Valtakunnalliset kotiseutupäivät saapuvat Kotkaan 8.–10.9. Runsaassa ohjelmatarjonnassa on mukana kotiseutukierroksia, linja-auto- ja veneretkiä, keskustelukammareita, kävelykierroksia ja monia muita mielenkiintoisia Kotkan seutuun liittyviä ohjelmanumeroita. Tapahtumat levittyvät viikonlopun aikana ympäri kaupunkia, mutta keskittyvät Kantasatamassa kesällä valmistuvaan Satama Areenaan, sekä Merikeskus Vellamoon. Tapahtuman teemana toimii ”Kotiseutumme: reilusti, rohkeasti ja rakkaudella”, joka kumpuaa Kotkan kaupunkistrategian arvoista.

Valtakunnalliset kotiseutupäivät Kotkassa

Hyväntuulen messut

Hyväntuulen messut on täysin uusi, Kotkan kaupungin järjestämä, laajasti hyvinvoinnin teemoihin kietoutuva tapahtuma, joka järjestetään 23.–24.9. Satama Areenalla. Tapahtuma on messukävijöille maksuton ja se tarjoaa laajasti välineitä omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen, elämyksiä, ideoita ja hyvää mieltä. Monipuoliseen messuohjelmaan kuuluu muun muassa hyvinvointiaiheiset näytteilleasettajien pisteet, tunnettuja esiintyjiä, hyvinvointi-infoja, hyvinvointiteemainen kirpputori ja yllätysnumeroita.

Hyväntuulen messut

Muista vielä nämä tapahtumat

Loppuvuoden tapahtumiin lukeutuu myös valtakunnallinen Itämeripäivä 31.8., joka on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Aaltoja! Valoa ja ääntä Kotkassa on valon ja äänen ympärille rakentuva koko perheen kaupunkifestivaali, jota vietetään jälleen 18.–21.10.

Lisäksi vuosittain Kotkassa järjestettävä elokuvafestivaali, Kotka Human Rights Film Festival, nähdään 24.–27.11. Elokuvafestivaalin ohjelmisto koostuu niin pitkistä kuin lyhytelokuvista, sekä dokumentti- ja animaatiotarjonnasta, ja niiden tarinat käsittelevät ihmisten toimintaa sekä sosiaalisia ja poliittisia peruskysymyksiä, kuten demokratiaa, oikeutta, vapautta ja ympäristönsuojelua.

Valtakunnallinen Itämeripäivä

Aaltoja! Valoa ja ääntä Kotkassa -kaupunkifestivaali

Kotka Human Rights Film Festival

Löydät Kotkan sekä koko Kymenlaakson tapahtumat verkkosivulta Kymenlaaksonyt.fi. Lisäksi voit ilmoittaa sivustolla maksutta järjestämäsi tapahtumat.

Kymenlaaksonyt.fi

The post Kotkan tapahtumavuosi on vasta alussa – katso listaus tulevista tapahtumista appeared first on Kotkan kaupunki.