KOTKAN YRITTÄJIEN UUSI JÄSEN
MAINOSTOIMISTO HUIKEA

Toimitusjohtajana Niko Soares
niko@mainoshuikea.fi
Kotkan Klubin 2. krs. Kirkkokatu 2, 48100 Kotka

Mainostoimisto Huikealle tuli heinäkuussa täyteen 3 vuotta. Niko Soares on toiminut alalla 15 vuotta useassa markkinointialan tehtävässä aina seripaino painajasta tulostusoperaattoriin, graafikkoon ja yhteyspäällikköön. Käytännön työt eri osa-alueilla ovat parasta koulua ymmärtämään eri tuotantojen työvaiheet, sanoo Soares. Tästä on ehdottomasti hyötyä, kun suunnitellaan asiakkaalle vaikka yritysilmettä. Näin asiakas voi olla varma, että esim. logo toimii kaikessa markkinointiin liittyvissä painotöissä aina teippauksista tekstiilipainatuksiin.

Asiakkaiden kirjo on laaja ja niitä löytyy aina pienestä kivijalkakaupasta isoihin yrityksiin, joille taitetaan monisivuisia esitteitä tai vuosikertomuksia. Monen ravintolan ilme on lähtöisin Huikealta. Asiakkaan kanssa mietitään logon ja teippauksien lisäksi myös sisustusta. On tärkeää, että kokonaiskuva yrityksellä on yhdenmukainen ja tunnistettava. Asiakkaita löytyy myös Kymenlaakson ulkopuolelta.

Huikea tekee myös teippauksia. Olen verkostoitunut muutaman muun markkinointialan yrityksen kanssa ja siksi asiakkaan ei tarvitse juosta eri oville vaan saa logosta ikkunateippaukseen kaiken, sanoo Soares.

Markkinointiala uusiutuu jatkuvasti ja on pysyttävä ajan hermoilla. Se mikä oli kymmenen vuotta sitten hot ei enää toimi tänä päivänä. Ennen markkinointi näkyi kaupungilla mm. julisteina. Tänä päivänä mainonta on siirtynyt sosiaaliseen mediaan, joka vaatii myös erilaista osaamista mainostoimistoilta.

Huikea ehti toimia noin puoli vuotta, kunnes korona alkoi kurittamaan maailmaa. Se näkyi pienenä notkahduksena, mutta nopeasti tilanne normalisoitui. Soares toimii toistaiseksi yksin, mutta suunnitelmissa on kehittää yritystä. Rajat alkavat tulemaan vastaan ja jotta palvelu pysyy laadukkaana eikä toimitusajat veny turhan pitkiksi on tilanteeseen reagoitava. Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen on toki pieni kynnys samoin kuin oman yrityksen perustaminen.

Mainostoimisto Huikea liittyi Kotkan Yrittäjiin luottaen verkostoitumisen voimaan, yhteisiin tilaisuuksiin ja tarvittaessa vertaistukeen.