Kotkansaaren pop up -myyntipaikat varattavissa

Kaupunkirakennelautakunta hyväksyi kokouksessaan 26.4. pop up -myyntipaikkojen luovutusperiaatteet ja hinnoittelun. Kaupunkisuunnittelun, rakennusvalvonnan, teknisten palveluiden ja puistotoimen yhteistyönä tilapäiselle myyntitoiminnalle sopivia ja houkuttelevia paikkoja on osoitettu ympäri Kotkansaarta.

Myyntipaikan voi varata Timmi-tilavarausjärjestelmässä, joka löytyy sekä paikkoja esittelevältä Pop up -myyntipaikat -verkkosivulta sekä Kotka.fi:n sivulta Ulkotapahtuma-alueet ja Pop up -myyntipaikat. Varausjärjestelmä esittää paikkojen varaustilanteen reaaliaikaisesti ja varauksen voi tehdä korkeintaan kahden viikon ajaksi. Pidemmät paikkavaraukset tehdään neuvotteluiden pohjalta ja samalla hyväksytetään myyntipisteen ulkonäkö. Vuokrausneuvottelut käydään maanhankinnan ja -luovutuksen palveluyksikön kanssa.

Pop up -hengen mukaisia tilapäisiä myyntipisteitä on mahdollisuus sijoittaa 18 eri paikkaan Kotkansaarella. Paikkoja on muun muassa Katariinan Meripuistossa, Isopuistossa, Sibeliuksen puistossa, Lehmuskujalla ja Sapokan vesipuistossa. Myyntipaikkojen kartoituksen keskeisinä kriteereinä olivat mm. keskeinen ja myyntitoiminnalle sopiva sijainti sekä alueen yrittäjiltä tulleet toiveet. Myyntipaikkojen sijainneista otetaan vastaan palautetta ja ehdotuksia. Jatkossa pop up -myyntipaikkoja voidaan etsiä ja tarjota myös Karhulan keskustan alueelta.

Paikkojen kartoituksen lisäksi oli tarpeen luoda myös yhtenäiset ohjeet, jotka ohjaavat muun muassa alueella harjoitettavaa toimintaa, myyntipisteiden ulkonäköä sekä tarvittavaa lupamenettelyä. Ohjeistuksella toivotaan kaupunkilaisten innostuvan kaupunkitilan monipuoliseen käyttöön. Ohjeet löytyvät Pop up -myyntipaikat -verkkosivulta.

Myyntipaikkojen hallinnoijana ja vuokraajana toimii maanhankinnan ja -luovutuksen palveluyksikkö kaupunkirakennelautakunnan alaisen kaupunkisuunnittelun vastuualueen toimintasäännön mukaisesti.

Verkkosivu Pop up -myyntipaikat

Pop up -myyntipaikkaohje toimii parhaiten valitsemalla selaimeksi Firefox, Google Chrome tai uusin versio Microsoft Edgestä.

Ulkoilma-alueet ja Pop up -myyntipaikat Kotka.fi/asioi-ja-osallistu/tilavaraus/ulkotapahtuma-alueet

Vuokraneuvotteluissa ota yhteyttä
maankäyttöasiantuntija Mauri Pyysalo
asuntosihteeri Mette-Maaria Saarela
tontti-insinööri Katri Ervasti

The post Kotkansaaren pop up -myyntipaikat varattavissa appeared first on Kotkan kaupunki.