Ravintola Meriniemi avautuu vappuna

Kotkan Pursiseura on solminut Suomi Sisters Oy:n kanssa vuokrasopimuksen Kotkan Sapokassa sijaitsevasta Meriniemestä. Ravintola Meriniemi avataan uuden vuokralaisen toimesta vappuna.

Meriniemellä on merkittävä paikka Kotkan historiassa ja kotkalaisten sydämissä. Meriniemen huvila rakennettiin vuonna 1898. Talo valmistui Gutzeitin Kotkansaaren tehtaanjohtajan Alexander Gullichsenin työsuhdeasunnoksi. Perheineen hän asutti Meriniemeä vuoteen 1917 saakka.
Tämän jälkeen rakennuksessa ovat asuneet tehtaanjohtajat perheineen vuoteen 1962 saakka, jolloin Enso Gutzeit luopui omistuksesta. Tämän jälkeen Meriniemessä on ollut ravintolatoimintaa.

Meriniemen historiallinen huvilarakennus kätkee sisäänsä moninaiset tilat erilaisille tapahtumille ja kohtaamisille. Hulppea merimaisema ravintolasalissa vangitsee kävijän huomion väkisinkin ja laajalta terassialueelta löytyy paikat myös säältä suojassa.
Kotkan Pursiseuran kommodori Patricia Broas iloitsee sopimuksen solmimisesta.
”Otamme Pursiseurassa ilolla uudet toimijat vastaan. Uskon että Meriniemi on nyt hyvissä käsissä ja yhteistyömme on alkanut mukavasti. Myös seura- ja junioritoimintamme jatkuu huvilassa ja pursiseuran jäsenistö odottaa innolla tulevia aikoja ja pääsemistä jälleen Meriniemeen kokous- ja ravintolapalveluiden pariin”.

Sisarukset Elina ja Milla Suomi ryhtyvät pitämään Meriniemen ravintolaa vapusta lähtien.

Meriniemen ravintolatoiminnasta ottaa vastuun Suomi Sisters Oy, joka on aiemmin toiminut Sipoossa Café & Villa Sibbessä.
”Odotamme innolla tulevia vuosia Meriniemessä. Lähdemme liikkeelle pienin ja tukevin askelin, jotta voimme tulevaisuudessa kehittää toimintaa yhdessä alueen toimijoiden kanssa. Haluamme että upea Meriniemi herää jälleen eloon ja saavuttaa paikkansa yhtenä Kotkan kiinnostavimmista paikoista”, sanoo Suomi Sisters Oy:n toimitusjohtaja Elina Suomi.

Ravintola Meriniemessä nautitaan jatkossa teemapäivistä, á la carte annoksista sekä tilausravintola-, kokous- ja tapahtumapalveluista. Terasseilla kesäpäivää vietetään terassiannoksista, kuten runsaista salaateista ja voileivistä, sekä kesäjuomista nauttien.

The post Ravintola Meriniemi avautuu vappuna appeared first on Kotkan kaupunki.