Sapokka Bar & BBQ sai erityismaininnan kansallisessa keskustatekokilpailussa

Kotkan vuoden keskustatekokilpailun voittaja Sapokka Bar & BBQ sai erityismaininnan kansallisessa keskustatekokilpailussa, jonka järjestää Elävät Kaupunkikeskustat (EKK) ry.

Kansallisessa kilpailussa etsittiin virkeitä käytäntöjä matalalla kynnyksellä. Ehdotusten arvioinnissa vaikuttavuus, talousvaikutukset ja sisältöjen yleistettävyys olivat avainsanat kuten moninaisuus ja kannustavuus. Ehdotuksia saapui 16 ympäri Suomea.

Voiton tänä vuonna vei Ars Porin taidefestivaali tyhjiin tiloihin. Tapahtuman toteuttivat laajat tahot kiinteistönomistajista erilaisiin kulttuuri- ja taideyhteisöihin Porin ytimeen. Se liikutti 10 000 porilaista ja kaupunkilaiset kokivat sen heti omakseen. Toteutus on vaikuttava ja monistettava sekä erittäin ajankohtainen.

Kotkan keskustatekokilpailun voittaja tuli tiukassa kansallisessa kisassa toiseksi ja sai erityismaininnan. Kilpailuraati kuvasi Sapokka Bar & BBQ:ta ja erityisesti Allsång på Sapokka -konseptia seuraavasti: ”Kesäkuusta elokuuhun joka torstaisin järjestetty yhteislauluilta aktivoi toiminnallisesti venesatamatoria. Hyvin perheystävällinen tapahtuma ja palvelee kaikenikäisiä. Luo Kotkaan hyvää mieltä ja yhteistä tuulta. Jokaiseen Suomen kaupunkiin ensi kesänä?”

Kotkan torialueita hallinnoivan Kotkan Kauppatien toiminnanjohtaja Niina Härkönen iloitsee menestyksestä.
”Kotkan keskustojen eri toimijoiden menestys säteilee laajemmalle ja kaupungin vetovoimaisuus kasvaa. On hienoa, että yrittäjät ovat idearikkaita ja heillä on rohkeutta kokeilla uusia toimintatapoja ja toimintoja. Tämä erityismaininta innostaa jatkossakin kehittämään torialueita.”

”Olemme erittäin otettuja, että kansallisesti on huomioitu tekemisemme ja tämä kannustaa järjestämään jatkossakin yhteisöllisiä tapahtumia yhdessä muiden yrittäjien kanssa. Vaikka ajatukset tällä hetkellä ovat joulukinkuissa, katse on jo ensi keväässä. Avaamme toimintamme Sapokassa kalamarkkinoilla ja talven aikana kehitämme edelleen toimintaamme kävijöiden palautteen perusteella”, Sapokka Bar & BBQ:n yrittäjä Pasi Hakulin kommentoi saamaansa tunnusta.

The post Sapokka Bar & BBQ sai erityismaininnan kansallisessa keskustatekokilpailussa appeared first on Kotkan kaupunki.