*ship Startup Festival 2023 Höyrypanimolla toukokuussa

Ensimmäisen kerran Kotkassa vuonna 2015 järjestetty *ship Startup Festival toteutetaan tänä vuonna Kotkan Höyrypanimolla 4. ja 5. toukokuuta.

*ship Startup Festival on tapahtuma, joka tuo vuosittain varhaisen vaiheen startuppeja, yrittäjiä ja mentoreita yhteen.

Torstaina, tapahtuman ensimmäisenä päivän kuullaan asiantuntijoiden puheenvuoroja ja perjantaina startup-yritykset pitchaavat liikeideoitaan mentoreista koostuvalle tuomaristolle.

Pitch Captain -kilpailun voittaja saa palkinnoksi 10 000 €. Toiseksi sijoittuneelle annetaan 3000 € ja kolmannelle 2000 €. Lisäksi Etelä-Kymenlaakson paras startup palkitaan 2000 eurolla.

*ship Startup Festival sai alkunsa kahdeksan vuotta sitten, kun 35 nuorta yrittäjää eri yrittäjyysyhteisöistä sai idean perustaa tapahtuma, jonka tarkoituksena on kerätä yhteen ja auttaa aloittavia startuppeja ja yrityksiä eteenpäin.

Vuosien varrella *ship Startup Festivaliin on mahtunut 920 startuppia, 142 mentoria ja suuria määriä kävijöitä niin Suomesta kuin muualta maailmalta.

*ship Startup Festival on myös nähnyt useita eri variaatioita, kuten Kotkan kauppatorilla järjestetty tapahtuma ja nykyinen Kotkan Höyrypanimolla järjestettävä.

Vaikka tapahtuma on muuttunut vuosien varrella, on tavoitteena silti sama: tukea ja puskea eteenpäin uuden aikakauden yrittäjiä, antaa opiskelijoille mahdollisuus verkostoitumiseen ja mahdollistaa alusta, jolla jokainen saa tuoda oman ideansa esille.

Oppimisympäristö Xamkin opiskelijoille

*ship Startup Festival ei ole ainoastaan ainutlaatuinen tilaisuus alkuvaiheen startup-yrityksille ja yrittäjähenkisille ihmisille vaan myös arvokas oppimisympäristö Xamkin opiskelijoille.

Joka vuosi XAMKin opiskelijoita eri kampuksilta ja eri lähtökohdista tulee yhteen järjestämään tapahtumaa ja oppivat paljon niin yrittäjyysyhteisöjen toiminnasta kuin tapahtumien järjestämisestä.

Tapahtuma on hyvin kansainvälinen ja suuren osan sitä järjestävistä opiskelijoista ollessa kansainvälisiä, on tapahtuman kieli englanti. Kielivalinta mahdollistaa hyvin yrittäjyysmahdollisuuden kaikille Suomessa yritystä kehittäville ihmisille.

Kansainvälisen osaamisen kehittyminen Suomessa on tullut isoksi osaksi suomalaista hyvinvointia ja kilpailukykyä. Kansainvälistymisen hyödyt näkyvät monipuolisemmassa yhteiskunnassa ja työelämässä, joka tekee Suomesta entisestään houkuttelevamman kohteen ulkomaalaiselle osaamiselle ja sijoittamiselle vaikuttaen samalla suuresti Suomessa jo asuvien maahanmuuttajien työllisyyteen. Kansainvälistyminen myös lietsoo ulkomaalaisten tutkijoiden ja opiskelijoiden tulemista Suomeen.

Tapahtumasivulta löytyy lisää tietoja tapahtumasta ja sen osa-alueista: https://www.xamk.fi/en/shipfestival/

 

The post *ship Startup Festival 2023 Höyrypanimolla toukokuussa appeared first on Kotkan kaupunki.