Yksinyrittäjien tietoturva-asiat kuntoon Kymenlaaksossa

Kyber- ja tietoturvaosaamisen puute on merkittävin digitalisaatioon liittyvä haaste Kymenlaakson pienissä yrityksissä, arvioivat Kymenlaakson ICT-alan yritykset. Tämä käy ilmi vastikään valmistuneessa selvityksessä, jonka on laatinut Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk).
”Yhä useampi pienyrittäjä on myös itse havainnut asian ajankohtaisuuden”, projektipäällikkö Marie Skavø-Sinisalo Xamkista kertoo.
”Riskejä on mahdollista pienentää merkittävästi ilman suuria investointeja, kun pitää huolta perusasioista. Tämä voi kuitenkin olla vaikeaa ilman käytännönläheistä koulutusta”.

Kyberturva tarkoittaa pienen yrityksen arjessa esimerkiksi tietokoneiden ja -verkkojen turvallisuutta ja puhtautta esimerkiksi viruksista. Tietoturva taas tarkoittaa sitä, että tiedot, kuten vaikkapa asiakasrekisteri, säilyvät hyvässä tallessa ja vain yrityksen itsensä saatavilla.
Kyberturvan abc yrittäjille -hanke tukee yrittäjiä digitaalisen turvallisuuden haltuun ottamisessa. Projekti kouluttaa Kymenlaakson yksinyrittäjiä, mikroyrityksiä ja yrittämisestä kiinnostuneita kyber- ja tietoturvan perusteissa.

Käsiteltävät aiheet ovat konkreettisia ja jokaisen yrityksen toimintaympäristöön kuuluvia.
”Koulutuksiin kuuluu paljon työpajamuotoista käytännön harjoitteita. Teknistä kyberturvaosaamista ei vaadita. Koulutuksiin osallistumiseen riittää, että on halua oppia ja hallitsee perustietokonetaidot”, Marie Skavø-Sinisalo muistuttaa.
Hanke järjestää kolme ilmaista moduulimuotoista koulutuskokonaisuutta työpajoineen. Yksi kokonaisuuksista on suunnattu erityisesti sosiaali-, terveys-, liikunta- ja hyvinvointialan yrityksille.
Ensimmäiseen eli 18. elokuuta alkavaan koulutusohjelmaan haetaan nyt osallistujia. Osallistua voi joko yhteen moduuliin tai koko ohjelmaan oman tarpeen mukaan. Mukaan voi ilmoittautua hankkeen verkkosivuilla osoitteessa xamk.fi/kyberabc.
Vastikään käynnistynyt Kyberturvan abc yrittäjille -hanke on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama ja sen toteuttaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu.

 

The post Yksinyrittäjien tietoturva-asiat kuntoon Kymenlaaksossa appeared first on Kotkan kaupunki.